Usunięcie Konta Użytkownika: Różnice pomiędzy wersjami

Z OpenGeoWiki
Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania
(Dopisanie "Usunięcie konta jest nieodwracalne.")
Linia 10: Linia 10:
 
# Użytkownik o określonym ID otrzymuje status BAN w celu dodatkowego ograniczenia funkcjonalności konta Użytkownika
 
# Użytkownik o określonym ID otrzymuje status BAN w celu dodatkowego ograniczenia funkcjonalności konta Użytkownika
 
# Następnie Rada Techniczna usuwa adres email przypisany do kasowanego konta Użytkownika z bazy danych Serwisu.
 
# Następnie Rada Techniczna usuwa adres email przypisany do kasowanego konta Użytkownika z bazy danych Serwisu.
 +
 +
'''Usunięcie konta jest nieodwracalne.'''

Wersja z 12:40, 29 mar 2017

Każdy Użytkownik może zrezygnować z zabawy i usunąć konto Użytkownika z Serwisu pod warunkiem zachowania procedury, dzięki której, zgodnie z postanowieniami https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/pl/ oraz Regulaminem OC PL, wszelkie dane dotyczące założonych przez Użytkownika skrzynek, wpisów i treści pozostają na serwerach Opencaching.pl w formie przewidzianej przez Niego. Aby uniknąć przypadkowego usunięcia konta i treści z nim powiązanych dokonać tego mogą tylko członkowie Rady Technicznej na wniosek Użytkownika, który chce usunąć swoje konto z Serwisu.

Aby usunąć swoje konto w Serwisie Opencaching.pl należy:

  1. Wysłać wiadomość email do Rady Technicznej – rt@opencaching.pl – mail musi być wysłany z adresu skojarzonym z kontem Użytkownika Serwisu
  2. W treści maila, oprócz prośby o usunięcie konta należy wyraźnie zaznaczyć login/nazwę Użytkownika.

Po otrzymaniu takiej wiadomości Rada Techniczna rozpoczyna procedurę kasowania konta:

  1. Nazwa Użytkownika zostaje zmieniona na Konto Usunięte
  2. Użytkownik o określonym ID otrzymuje status BAN w celu dodatkowego ograniczenia funkcjonalności konta Użytkownika
  3. Następnie Rada Techniczna usuwa adres email przypisany do kasowanego konta Użytkownika z bazy danych Serwisu.

Usunięcie konta jest nieodwracalne.